Heyy, ik ben Ellen!

Als kind wilde ik prinses worden. Dat is helaas niet gelukt…

Het lukte me als kind ook helaas niet om een nieuw beroep te kiezen. Dus toen ik op mijn 17e een keuze moest maken voor een HBO opleiding raakte ik lichtelijk in paniek. Hoe kon ik nu al weten wat ik de rest van mijn leven wil doen?!

Ik besloot het advies van mijn ouders op te volgen en te kiezen voor een algemene opleiding, marketing. Daarbij koos ik ook direct niet voor mezelf, want eigenlijk wist ik diep vanbinnen wel dat dit het niet was voor mij.

Mijn opleiding was precies zoals ik het had verwacht: Saai en niets voor mij. Maar aangezien ik er nog steeds niet achter was wat ik dan wél wilde heb ik mijn opleiding braaf afgerond, precies zoals van mij verwacht werd.

Na mijn opleiding kwam het volgende punt: een baan zoeken. Maar hoe vind je een baan als je niet weet wat je wil? Gewoon lukraak solliciteren op alles wat opzich ‘oke’ klonk. Zo ben ik de arbeidsbemiddeling in gerold waar ik totaal 5 jaar in gewerkt heb voor twee verschillende bedrijven. Ik heb hier enorm veel geleerd! Ik heb gesprekken gevoerd met honderden mensen over wat ze zoeken in een baan, wat ze belangrijk en leuk vinden bij een bedrijf en in een functie.

Uiteindelijk kwam bij mij het besef: Ik zocht naar de verkeerde dingen! Jarenlang heb ik steeds maar weer op vacaturebanken zitten zoeken naar functies bij bedrijven. Tot ik er achter kwam dat werken in loondienst gewoon niet bij mij past. Vrijheid is voor mij het allerbelangrijkste in mijn leven. En werken in loondienst voelt als totaal het tegenovergestelde:

  • Vrij vragen voor ieder uurtje
  • Akkoord vragen om naar de tandarts te gaan
  • Op specifieke tijden aanwezig moeten zijn op een bepaalde locatie
  • Een agenda die door anderen wordt ingevuld en werkzaamheden die door anderen worden bepaald

DIT was voor mij het probleem. Niet zo zeer de functie of het type bedrijf maar de manier van werken. Toen ik dit eenmaal doorhad werd alles zo duidelijk, ik moest gewoon voor mezelf beginnen! Door mijn ervaring in de arbeidsbemiddeling, mijn opleiding tot coach en mijn ervaring als coach (op het gebied van voeding en sport) was het makkelijk om te bepalen wat ik ging doen.

Dus wat doe ik dan?!

Ik help vrouwen om óók voor zichzelf te kiezen. Om die droom waar te maken: een eigen bedrijf te starten en eindelijk die vrijheid te gaan ervaren waar ze zo naar verlangen.

Voor mij is vrijheid echt het allerbelangrijkste in mijn leven en ik heb mijn leven nu ingericht op een manier waarop ik ultieme vrijheid ervaar. Ik bepaal zelf precies waar, wanneer en hoe ik werk en ook qua mindset, zelfliefde en lekker in mijn vel zitten kan ik na jaren hiermee strugglen zeggen dat ik ook hierin nu eindelijk echt die vrijheid ervaar!

Wil jij dat ook?!

Ja, dat wil ik ook!

De uitgebreide versie

Ik heb eerder al een podcast opgenomen waarin ik mijn hele verhaal deel. Luister hier deel 1 en deel 2.

© 2020 BRESSERS COACHING | ALL RIGHTS RESERVED | KVK 75989077 | PRIVACY VERKLARING | ALGEMENE VOORWAARDEN